Пътуване до Ню Йорк – градът който никога не спи

Полезна информация за хора, които организират сами пътуването си до Ню Йорк. Съвети как да намерите хотели с добра локация и на добра цена. Кои забележителности да посетите задължително при едноседмичен престой. Как да спестите пари.

Когато хората мислят за най-емблематичния град в Съединените щати, те винаги се сещат за Ню Йорк. Ню Йорк е известен като "Градът, който никога не спи." Подобно на Лос Анджелис, Калифорния, Ню Йорк е пълен с забавни атракции. Madison Square Garden, Radio City Music Hall и Central Park са три места в рамките на града, които непрекъснато провеждат концерти и други концерти на живо, привличайки милиони хора. 

Ню Йорк винаги ме е очаровал и се радвам да споделя повече за едноседмичния ми престой там. Ако планирате пътуване до Ню Йорк и все още избирате хотел в който да отседнете или правите списък на забележителностите които да посетите, то тези препоръки са за вас. 

Хотели в Ню Йорк, Манхатън 

Ню Йорк е скъп град в това число и цените на хотелите. Все пак можете да намерите хубави хотели, с добра локация и поносима цена. Винаги четете ревютата в Google maps преди да изберете хотел. От личен опит мога да препоръчам Hotel Edison Times Square. Намира се на крачки от Times Square и на 5-10 минути пеша от Madame Tussauds New York, Empire State Building, Central Park и Rockefeller Center. 

Други добри хотели в Манхатън можете да видите в Tripadvisor 

Избягвайте хотел Hotel Pennsylvania. Хотелът е евтин, с добра локация но ако отседнете там ще ви се вгорчи цялата ваканция. Хотелът е изключително стар, с разхождащи се мишки по коридорите и стаите. Навсякъде има наслагани ароматизатори чиято воня ще ви преследва дни наред след това.

 


Забележителности които си заслужава да посетите

Интересен факт: Сред най-популярните атракции посетени от 56 милиона туристи през 2014 г. са Карнеги Хол (Carnegie Hall), Емпайър Стейт Билдинг (Empire State Building), Бродуей и Статуята на свободата (Statue of Liberty).

 

Как да спестите пари

Най евтиният начин да посетите забележителните места в Ню Йорк е да си купите The New York Sightseeing Pass. Цената му варира според броя на дните за които ще закупите (и важи пропуска) като цената му покрива 100+ забележителности в Ню Йорк.

 

Предимства на пропуск за забележителности в Ню Йорк

Включва безплатен вход в топ атракции: спестявате пари. Цената на билет за всяка забележителност поотделно е по-висока от цената на пропуска за всички забележителности включени в нея. 

По-малко чакане на опашки: Туристите притежаващи този pass не чакат на опашки за закупуване на билет. 

Обиколка с автобус на два етажа: Обиколката с автобус ви позволява да разгледате целия град докато си седите на втория етаж на автобуса;  да правите снимки докато слушате екскурзовода.
Можете да слизате на спирките в близост до забележителностите и да се качвате на автобуса отново без да плащате допълнително за това. Добре е да планирате един цял ден в който да отидете с туристическия автобус до пристанището откъдето да вземете корабчето за статуята на Свободата. Пътуването с корабчето е също включено в цената на пропуска. Не пропускайте да слезете и на островът Елис (Ellis Island New York).

Карта на Ню Йорк: Вашият пропуск за забележителности в Ню Йорк включва и полезна карта на Ню Йорк с всички забележителности..

Бърз и лесен процес на резервация: Когато закупите пропуска за забележителности в Ню Йорк, ще го получите на имейл. Препоръчвам ви да си свалите application. Достъпите до забележителностите са в дигитален формат.

Comments are closed.